Money Matters

aidilfitri 1429H..duit raya & uncle Google

After ten days break for aidilfitri 1429H holiday, today i’m entering the office.
Gua start cuti raya ari tu dari 27 September sampai 6 Oktober. Raya tahun ni macam yang lepas-lepas juga gua beraya kat Pahang dan kat Johor. Tapi tahun ni giliran raya umah mak gua dulu hehehe. Raya kedua baru balik beraya umah mak mem gua.
Hari raya dengan duit raya bagi gua memang tak bole pisah, dah mcm kembar siam. This is base on my childhood experience. Dulu time gua kecik-kecik raya je memang time kumpul duit. Sekarang ni dah tiba giliran gua pulak la bagi duit raya kat budak-budak. Kalau nak bagi duit raya kat budak-budak sekarang repo kena jaga…tak mcm zaman gua kecik-kecik dulu bole hulur duit direct je. Duit kena baru then kena ada sampul..baru ada style. Sejak 2-3 tahun kebelakangan ni gua dengan mem gua suka kumpul sampul duit raya. Macam-macam design ada…mostly dapat dari bank la time tukar duit baru tu.

Cuti raya panjang ari tu memang cabaran buat gua sebagai seorang yang analytical. No internet connection kat umah mak gua atau umah mak mem gua. 3 hari pertama kat umah, gua bole bertahan lagi..sabar..maklumla pose lagi kan. Masuk ari ke-4 indicator kesabaran gua menurun. 1 syawal lepas solat aidilfitri gua dah gigil…otak gua memang rasa tepu. No new input for my brain…really miss my uncle Google. Do I need to subscribe any wireless broadband ?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s