Analysis

kereta kebal biru dan harga petrol baru

Semalam mem ada office family day dekat Sungai Tekala.
Boleh tahan jauh tu nak pergi..mau dalam 45 min ke 1 jam baru sampai. Gua tengok meter minyak kereta kebal gua 2 bar je (photo 1). Kena isi ni…area Tekala tu tak tentu lagi ada petrol pump. Keluar rumah dalam pukul 8, singgah petrol pump Petronas favourite gua tu. Gua hulur RM40 dekat cashier tu. Ni first time gua isi minyak kereta kebal gua dengan harga baru (photo 2). Settle isi minyak kita orang gerak ke LRT Sungai Besi amik member mem. Kena tol pulak. Dari LRT Sg. Besi gua amik Jalan Cheras-Balakong nak pergi Sg. Tekala. Kena tol lagi. Kita org sampai dekat Sg Tekala dalam pukul 9.40…sejam lebih sikit la perjalanan.

Analisis gua : Top-up RM 40, meter kereta kebal gua increase 3 bar (photo 3). Jadi 1 bar bersamaan RM 13.33 @ 4.938 liter. Kereta kebal gua kalau full tank 6 bar. Ini bersamaan RM 79.98 @ 29.628 liter. Ishh…takkan full tank dalam 30 liter je. Macam bohong je meter proton ni.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s