Money Matters

kiriman wang dan Kerajaan Malaysia

Last week auntie gua call dari kampung bagi tau dia dapat surat saman dari Jabatan Peguam Negara.
Ni kes gua tak settle lagi bayar hutang study dengan JPA la. Sian auntie gua kena naik court pasal jadi penjamin. Secara automatik gua pun kena naik court pasal gua yang pinjam duit. Kalau gua naik court..masuk kandang salah, reputasi gua selaku bassist Firehosereel akan terjejas. Apa pulak nanti member-member band gua cakap. Ini tak bole dibiarkan. Gua kena cargas settle kes ni. Gua keluarkan semua buku bank yang gua ada. Kira punya kira…nasib baik cukup nak settle hutang + lawyer fees. Ribu-riban gak la terbang duit gua.
Lepas draw duit dekat CIMB, gua pegi post office buat money order bayaran atas nama KERAJAAN MALAYSIA.
3 kali awek post office tu tanya gua “betul ke encik nak bayar atas nama KERAJAAN MALAYSIA”. Gua cakap betul la..kenapa, ada apa-apa masalah ke? Dia jawab sejak dia kerja tak penah lagi ada orang buat bayaran kat KERAJAAN MALAYSIA. Gua dengan confident..muka selamba dan volume suara 8 (nak bagi customer lain dengar la) bg tau dia “KERAJAAN MALAYSIA dah takde duit sekarang..tu yang nak pau orang je…lepas ni ada lagi la yang datang buat money order macam saya ni”. Awek tu sengeh je dengar gua sound cam tu. Puas hati gua hari ni dapat release tekanan harga minyak naik dekat post office.
Advertisements

1 thought on “kiriman wang dan Kerajaan Malaysia”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s