Analysis

kuda besi gua dan harga petrol baru-satu analisis

Semalam harga petrol naik 72 sen. Ni beban baru buat kuda besi gua yang bernama Kriss.
Pagi ni on the way pegi kejer gua singgah petrol pump Petronas dekat Jusco umah gua tu. Meter minyak kuda besi dah santak ‘E’. Gua hulur RM6 kat kaunter. Biasa-biasa kalau RM5 tu meter dah boleh ‘F’ dan cukup untuk gua survive satu minggu pegi kejer…tapi kali ni kurang satu bar nak ‘F’.Gua sespek dengan harga baru petrol ni, RM7 baru bole penuh tank kuda besi gua.

Analisis gua
: Peningkatan RM2 seminggu untuk kuda besi (bersamaan RM8 untuk sebulan, bersamaan RM96 setahun). Rebet tunai gomen untuk motorsikal 250cc ke bawah; RM150 setahun. Kiranya gua ada untung RM54 la. Bole la buat belanja pasar 1 minggu. Tapi orang lain yang kejer jauh macam KL, PJ, Shah Alam tu gua confirm rebet RM150 tu tak cukup.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s